Autor: Ave Lepik • 24. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobi Solutions, Linnar Viik ning Tavid investeerisid Signwise'i

Mobi Solutions OÜ, Tavid AS ning IT-visionäär Linnar Viik otsustasid investeerida kiiresti arenevasse Eesti iduettevõttesse Signwise. 

Signwise on ettevõtetele loodud lihtsalt kasutatav veebipõhine digitaalallkirjastamisteenus ning digitaalallkirjastamisplugin, mis võimaldab anda elektroonilistele dokumentidele omakäelise allkirjaga võrdse digitaalallkirja, ka eri riikides. Teenus on suunatud ettevõtetele, hoides kokku nende aega ja raha.

Mobi Solutions OÜ, kes koos tütarettevõtetega tegutseb mobiilside sõnumiteenuste, mobiilsete makseteenuste ning mobiilirakenduste ja -tarkvara turul, toob lisaks investeeringule Signwise'i kaasa ka mobiilsete tarkvaraplatvormide arendusvõimekuse ning rahvusvahelise arendajate ja partnerite võrgustiku.

Mobi Solutions juhatuse liige Veljo Otsason ütles, et see investeering on sobiv täiendus Mobi investeeringuporfelli. "Signwise tegutseb tugeva ja kasvava nõudlusega valdkonnas, mille rahuldamiseks on meil aastate jooksul arendatud võimekus. Digitaalse autentimise ning allkirjastamise valdkonnas on Eesti kompetents maailma tasemel," märkis Otsason.

Põhja-Euroopa suurim investeerimiskulla müüja Tavid AS (väljaspool Eestit tegutseb kaubamärgi Tavex all) tegeleb ka valuutavahetus- ja maksevahendusteenuse pakkumisega. Tavidi juhatuse esimees Kuno Rääk märkis, et näeb digitaalallkirjastamises suurt potentsiaali, et muuta rahvusvaheline asjaajamine oluliselt efektiivsemaks.

Infotehnoloogi ja IT-visionääri LInnar Viigi sõnul on riigipiire ületavate digiteenuste hüppeliseks kasvuks oluline rakendada lihtsaid ja turvalisi digitaalallkirjastamist võimaldavaid teenuseid. "Signwise'i taga on hea tiim, nad on keskendunud õige teenuse arendamisele ning teevad seda õigel ajal," lisas Viik. 

Signwise'i tegevjuht Tiit Anmann kinnitas, et ettevõte kasutab saadud raha digiallkirjastamisteenuse kiiremaks edasiarenduseks, meeskonna tugevdamiseks ja teenuses järgmiste riikide ID-kaartide toetamiseks ning nende turgudele viimiseks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755