Twitterile garanteeritakse miljard dollarit krediiti

Twitteri börsiletulekut garanteerivad pangad on nõustunud laenama mikroblogi keskkonnale kuni miljard dollarit järgneva viie aasta jooksul.

Ühe miljardi dollari suurune krediit lepiti kokku see kuu ning aegub 2018. aasta oktoobris, vahendab MarketWatch USA Väärtpaberikomisjoni andmeid.

Morgan Stanley ning J.P. Morgan Chase panustavad mõlemad tehingusse 250 miljoni dollariga. Bank of America ning Deutsche Bank aitavad 175 miljoniga ning IPO-t juhtiv Goldman Sachs on valmis Twitterile laenama 150 miljonit dollarit.

San Franciscos baseeruv firma peab maksma intressimäära ükskõik millise laenatud summa pealt 1-1,75 protsendipunkti üle Libori, mis on ametlik intressimäär pankade omavahelistele laenudele. Intressimäär sõltub sellest, kui palju on firma laenanud ning kui palju kasumit genereeritakse.

Pole tavapraktika, et noor tehnoloogiafirma saab sedavõrd suuri laene võtta, kuid Twitter, sarnaselt teistele viimase aja börsile läinud tehnoloogiafirmadele, on suutnud raha saada pankadelt, kes konkureerivad firma kliendiks saamise üle.

Asjaga seotud inimeste sõnul peab Twitter maksma pankadele IPO-tasudena kõigest 3,25% tõstetud rahast, mis on madalaim määr pärast Facebooki, kes maksis pankadele vaid 1,1% kaasatud rahast. Hetke prognooside kohaselt kaasab Twitter IPOga umbes miljard dollarit.

Osale arutelus

  • Fredy-Edwin Esse, California

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara