Autor: Rainer Saad • 25. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nutitelefonid tõstsid Samsungi kasumit 26%

Samsung Electronics teatas kolmanda kvartali 26protsendilisest kasumi kasvust, kuna häid müüginumbreid näitasid nutitelefonid ning taastus mälukiipide üksuse käive.

Kolmanda kvartali puhaskasum kasvas võrreldes möödunud aastaga 6,56 triljonilt Korea vonilt 8,24 triljoni vonini (5,5 mld euroni). Tegevuskasum tõusis rekordilise 10,2 triljoni vonini.

Samsungi sõnul on oodata nutitelefonide üksusele ka järgnevatel kuudel kasvu, kuna ees seisavad pühadehooaeg ning sellega seoses mitmed sooduskampaaniad. Viimasest seitsmest kvartalist kuus on Samsung teatanud rekordilisest tegevuskasumist, vahendas BBC.

Kuid analüütikud usuvad, et praeguse kiire kasvu jätkumiseks peab Samsung tooma turule innovaatilisemaid tooteid. Selles suunas on ettevõte samme astunud, kuna sel kuul toodi turule nõgusa ekraaniga telefon ning septembris avalikustati nutikell.

Samsungi pooljuhtide üksuse kasum kahekordistus kolmandas kvartalis 2,1 triljoni vonini. Käive kasvas 12% 9,74 triljoni vonini.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755