Autor: Maarit Eerme • 28. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elion: tahvelarvutite müük tõuseb, lauaarvutite oma langeb

Elioni sõnul suureneb aastalõpus tahvelarvutite müük, millest on viimase paari aastaga saanud trenditoode ning lauaarvutite müük jätkab langustrendi 2015. aastani. 

Elioni jaekaubanduse ärijuhi Aivar Otsa sõnul on telerite ja arvutite müügis ostjate eelistused vastandlikud. „Kui telerimüügis loeb üha enam suurus, siis uute arvutite soetamises näitavad hüppelist kasvu väiksemad seadmed ehk tahvelarvutid,” rääkis Ots. „Tänane elu nõuab inimestel rohkem mobiilsust ning siin paneb tahvelarvuti oma eelised maksma – seda on kergem ja mugavam kaasas kanda ning käivitub sülearvutist kiiremini,” ütles Ots.

Üleilmse tehnoloogiauuringute firma IDC andmetel kahaneb lauaarvutite müük tänavu 9,7% ning langust jätkub aastani 2015, mille järel peaks turumaht hakkama vaikselt taastuma. „Süle- ja tahvelarvutite võidukäik ei tähenda seda, et lauaarvuteid üldse ei ostetaks – pigem on nende turg Eestis täna stabiliseerunud,” lausus Ots.

Otsa hinnangul ei too selle aasta viimased kaks kuud kaasa suuri muudatusi müügitrendides. „Nagu ikka on detsember aktiivseim müügikuu ning usun, et populaarseimaks jõulukingituseks kujuneb teler ja tahvelarvuti, millest on viimase paari aastaga saanud trenditoode."

Elion müüs tänavu üheksa kuuga 5700 telerit ja 13 000 arvutit, e-poes tehtud sisseostude osakaal on kasvanud 40 protsendile kogu kaubamüügist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755