Autor: Rivo Sarapik • 28. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus: netilaimaja peab Tõnu Samuelile maksma üle 11 000

Internetis Tõnu Samueli laimanud Silver Teede peab kohtuotsuse kohaselt valeväited ümber lükkama ning hüvitama tekitatud kahju. Samuti ei tohi Teede Samueli kohta aasta jooksul sõna võtta.

Tartu maakohtu tänase otsuse kohaselt peab Teede hüvitama Samuelile tekitatud moraalse kahju 11 150 euro ulatuses. Teede nimetas Samueli erinevates kanalites (Facebook, Twitter, foorumid jms) spämmeriks, vaimuhaigeks ja kriminaaliks.

Lisaks keelas kohus Teedel internetikanalites Samueli kohta andmete avaldamise, mis võivad kahjustada Tõnu Samueli mainet ja huve.

Tõnu Samuel esitas kohtule hagi Silver Teede vastu ebaõigete andmete ümberlükkamiseks ja tekitatud kahju hüvitamiseks. Hagiavalduse kohaselt levitas Teede teadlikult Samueli kohta ebaõigeid andmeid, eesmärgiga teda kahjustada.

Teede tegevuse tagajärjel kaotas Samuel kliendi, mistõttu jäi tal kolme aasta jooksul teenimata 10 800 eurot.

Teede ja Samueli vaheline tüli sai alguse, kui Tõnu Samuel nimetas Teedet enda ajaveebis spämmeriks ehk rämpspostisaatjaks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755