30. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norrakas tegi bitcoiniga 27 dollarist 886 000 dollarit

2009. aastal ülikoolis krüpteerimisest lõputööd kirjutanud Kristoffer Koch kulutas toona 27 dollarit 5000 bitcoini ostmiseks, teadmata kui kasumlikuks tema väike ost võib osutuda.

Elu läks edasi ning ta unustas enda investeeringu kuni selle ajani, mil bitcoini meeletud hinnakõikumised sel aastal hakkasid meedias suurt kajastust leidma, kirjutab MarketWatch.

Bitcoin on virtuaalvaluuta, mida ei kontrolli ükski keskpank. Selle asemel luuakse bitcoine läbi protsessi, kuda kutsutakse "kaevandamiseks". Selle käigus üritab arvuti lahendada krüptograafilisi probleeme. Bitcoini üleüldine pakkumine on piiratud, mistõttu on seda võrreldud teiste varadega nagu kuld.

Kochi esialgsest 27dollarilisest investeeringust on nüüdseks saanud 886 000dollariline varandus. See teeb nelja aastaga tootluseks 3 281 500%.

Väidetavalt on Koch kulutanud umbes viiendiku enda bitcoinidest, et osta endale korter Oslos.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755