Autor: Romet Kreek • 1. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksa ajakirjanikel soovitati lõpetada nuhkimise tõttu Google'i ja Yahoo kasutamine

Saksa ajakirjanike liit soovitas eile oma liikmetel lõpetada Google’i ja Yahoo kasutamine, kuna need on USA ja Briti luureteenistuste nuhkimise all, vahendab Reuters.

„Saksa ajakirjanike liit soovitab oma ajakirjanikel viivitamatult vältida Google’i ja Yahoo otsingumootorite ja eposti teenuste kasutamist oma otsinguteks ja digisuhtluseks,“ teatas liit.

Liit viitas skandaalsetele raportitele USA NSA ja Briti GSHQ tegevuse kohta.

„Ajakirjanike netiotsingud on täpselt sama salajased nagu nende allikate kontaktid ja nendega suhtluse sisu,“ ütles liidu juht Michael Konken. Organisatsioon esindab 38 000 ajakirjanikku. Konken lisas, et nii otsinguks kui e-postiks on ka turvalisi alternatiive.

Washington Post kirjutas kolmapäeval, et NSA hankis otse Google’ist ja Yahoost suurtes kogustes infot välismaistest andmekeskustest. Seda programmi kasutatatakse koos GCHQga.

Google'i õigusjuht oli raevus, kuuldes eravõrkudest andmete võtmisest. Yahoo teatas, et neil on andmekeskustes kõrge turvalisus, kuhu ei ole ligipääsu NSAl ega teistel agentuuridel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755