BlackBerry tehing kukkus läbi, tegevjuht lasti lahti

BlackBerry juhtkond otsustas loobuda plaanist müüa firma suurimale aktsionärile ning alustas uue tegevjuhi otsimist, mis on täna saatnud firma aktsia otsejoones alla.

Kanada nutitelefonide tootja suurim aktsionär Fairfax Financial Holdings otsustas mitte minna oma 4,7 miljardi dollarilise ülevõtmispakkumisega edasi, vahendab Bloomberg. Selle asemel otsustati teha 1 miljardi dollariline võlakirjatehing ning teha muudatusi juhtkonnas.

Fairfax investeerib 250 miljonit dollarit konverteeritavatesse võlakirjadesse. Tegevjuht Thorsten Heins astub ametist tagasi ning endine Sybase'i tegevjuht John Chen saab täidesaatvaks nõukogu esimeheks, kes vastutab firma strateegia eest.

Asjaga seotud inimeste sõnul aitab Fairfaxi investeering hoida firma finantse stabiilsetena, kuid BlackBerry saab endiselt rääkida teiste võimalike kosilastega ning on väidetavalt nüüd enam avatud mõttele firma laialijagamisest.

"Peamine küsimus on, et milline on strateegia," ütles S&P Capital IQ analüütik James Moorman. "Neil on veel võimalus, veidi eksimisruumi tänu lisarahale, aga nad peavad hakkama nüüd tarku otsuseid vastu võtma."

Osale arutelus

  • Fredy-Edwin Esse, California

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara