7. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple palkab Aasias üha uusi alltöövõtjaid

Asjaga seotud inimeste sõnul on Apple nutitelefonide ja tahvelarvutite tootmise tõstmiseks ja nõudlusele vastu tulemiseks sõlminud hulga lepinguid uute alltöövõtjatega Aasias.

Selle aasta lõpus viib Apple enda odavama nutitelefoni iPhone 5c tootmise üle Taiwanis baseeruvasse Wistron Corpi, kes hetkel toodab nutitelefone BlackBerryle ja Nokiale, kirjutab anonüümsust palunud allikatele toetuv MarketWatch.

Lisaks plaanib Apple palgata Compal Communicationsi, kes hakkab uuest aastast tootma tahvelarvutit iPad mini.

"Õunafirma" on laiendamas enda alltöövõtjate võrku, kuna nende peamine tarnija Hon Hai Industry on keskendumas iPhone 5s-ile, mille tootmisega on praegu raskusi. Hon Hai, mis on tuntud Foxconni nime all, on lisaks uurimise all enda tööjõu praktikate pärast, mis on inimeste sõnul Apple'ile tõelist peavalu valmistamas.

J.P. Morgani analüütiku Alvin Kwocki sõnul on Apple'i ja Hon Hai vahel põhjustanud pingeid ka tavapärasest kõrgem defektsete iPhone 5 määr, mille kulud peaks viimane kandma.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755