Autor: Raido Neemre • 8. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börs: Twitter oli päeva staar

USA aktsiaturud sulgusid eile tugevas languses. Päeva keskpunktis oli Twitteri turudebüüt ning taustaks teated Euroopa Keskpanga intressimäära langetamisest  ja USA kolmanda kvartali majandustulemustest.

“USA turge halvab praegu see, et nad on nii palju kasvanud, seega on paus oodatav,” märkis J.P. Morgan Funds turuanalüütik David Kelly.

Päeva jälgitavam ettevõte Twitter alustas kauplemist  45,10 dollari tasemel , mis on enam kui 70% enam ettevõtte IPO hinnast 26 dollarit aktsia kohta. Mikroblogi tegevjuht Dick Costolo ütles CNBC-le antud intervjuus, et investorid ei peaks muretsema ettevõtte praeguste madalate kasuminäitajate pärast, kuna see on pikaajalise investeerimisplaani osa.

„Ma tunnen, nagu ma oleks tagasi 90ndates, kui oli palju Interneti aktsiaid. Nad ei kauple vastavalt oma tegelikele tuludele, vaid spekulatsioonidel, kuhu nad lõpuks välja jõuavad. Twitter on suurepärane meedium ja Facebook võib olla suurepärane aktsia järgmise viie aasta jooksul, kuid kahtlen, kas ka 50 aasta pärast,” sõnas Earning Scout juht Nick Raich.

Makropoolelt tegi Euroopa Keskpank üllatuse investoritele, langetades oma baasinterssimäära 0,25%, püüdes tõrjuda potensiaalset deflatsiooniohtu.

“See kärbe oli tõeline üllatus. Selle kohta ringles paar kuulujuttu, et see võiks enne aasta lõppu juhtuda, kuid ma ei usu, et see oleks tänasel päeval kellegi soovide nimekirjas olnud,” sõnas BMT Management portfellihaldur Chip Cobb Euroopa Keskpanga ootamatu sammu kohta.

USA majandus kasvas kolmandas kvartalis oodatust kiiremini näidates 2,8% tõusu, mis on kiireim kasv peale 2012. aasta kolmandat kvartalit.

Indeksitest kukkus Dow Jones täna Walt Disney vedamisel 0,84% ja lõpetas 15614 punkti tasemel. 23 ettevõtet indeksi 30st lõpetasid miinuses. S&P 500 kukkus 1,32% ning lõpetas päeva 1747 punktil. Nasdaq näitas languseks 1,9% ehk õhtule tuli minna 3857 punktil.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755