8. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Disneyle tegi haiget kaabelharu kehvem kasumlikkus

Majandusaasta neljanda kvartali tulemustest selgus, kuidas Walt Disney Co. suurim tuluallikas ehk kaabeltelevisiooni haru koos ESPNiga näitas madalamat kasumit, mis saatis firma aktsia languse teed.

Disney kvartaalne puhaskasum kasvas aastataguselt 1,24 miljardilt dollarilt 1,39 miljardi dollarini ehk 77 sendini aktsia kohta. See ületas Bloombergi küsitletud analüütikute 76-sendist kasumiprognoosi.

Maailma suurima meelelahutusäri käive kasvas aastaga 7,3% võrra, 11,6 miljardi dollarini. See lõi analüütikute ootusi, kes prognoosisid käibeks 11,4 miljardit dollarit.

Küll aga kahjustasid kaabeltelevisiooni haru kõrgemad kulud seoses ameerika jalgpalli ning pesapalli ülekannetega. Haru, mis tavaliselt toodab umbes 40% Disney kogu kasumist, näitas 7% langust.

"Me arvame, et Wall Street võtab neid kui kehvasid tulemusi, sest kaabeltelevisiooni haru ja tegevuskasum tulid alla ootuste," kommenteeris Bloombergile Sterne Agee & Leach analüütik Vasily Karasyov.

Investoritele see igatahes ei meeldinud tõesti. Disney aktsia kukkus järelkauplemises tulemuste järel 2,1%, 65,75 dollarini. Selle aasta algusest on Disney väärtpaber kallinenud 35%.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755