Autor: Raido Neemre • 12. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple toob turule kumera ekraaniga iPhone’i?

Bloombergi kohaselt arendab tehnoloogiahiiglane Apple välja uut iPhone’i, mis ühendab endas kumerat ekraani ja tõhustatud andureid.

Kahe uue, suurema ja kumera ekraaniga mudelitega plaanitakse turule tulla 2014. aasta teisel poolel, viidati anonüümsele allikale.

Survetundlikud sensorid võivad lisanduda ka hilisematele mudelitele, väitis allikas, lisades, et uued 4,7 ja 5,5 tollised uute mudelite ekraanid oleksid Apple suurimad iPhoned.

Kui see on tõsi, siis võib see märkida uue lahingu algust kahe maailmaturul rivaalitseva nutitelefonitootja, Apple ja Samsungi vahel.

Ettevõtted on juba pidanud kohtus pikaleveninud lahinguid väidetavate nutitelefonide patentide üle.

Septembris tuli rivaalitsev nutitelefonitootja Samsung turule oma uue GalaxtNote 3 nutitelefoniga, millel on 5,7 tolline ekraan. Oktoobris paiskas Korea telefonitootja aga turule GalaxyRoundi, mis on sama suure ekraaniga ning  kerge horisontaalse kumerusega.

Kumer ekraan kaardub ümber seadme katmaks paremat ja vasakut äärt; seega kui telefon on asetatud ekraan allapoole, kuvatakse näiteks sõnumid või börsikursid piki külge.

Allikas märkis Bloombergile, et nutitelefonid on veel arendusjärgus ja plaanid ei ole veel täielikult paigas. Tema sõnul tulevad uued telefonid tõenäoliselt turule järgmise aasta kolmandas kvartalis.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755