Eesti koolid ei jaksa enam Microsoftilt tarkvara osta

Hiljemalt tuleval suvel läheb Windowsi operatsioonisüsteemi ja MS Office’i kasutamine koolide jaoks vähemalt kümme korda kallimaks.

Enamik Eesti koolide arvutitest on niivõrd ajale jalgu jäänud, et ei saa Windows XP-st uuema operatsioonisüsteemiga hakkama, kirjutas Eesti Päevaleht.

Tallinna linn maksis veel tänavu Microsofti litsentside eest (operatsioonisüsteem + Office) 15 600 eurot terve aasta eest – see hõlmas kokku 6500 haridusasutuste arvutit. Põhimõtteliselt maksti iga arvuti tarkvara eest pisut üle kahe euro.

Möödunud suvel saatsid aga Tallinna, Tartu ja Pärnu linna haridusametnikud haridusminister Jaak Aaviksoole ühise kirja, milles nad kurtsid, et Microsofti litsentsid lähevad 2014. aastal kohati koguni 20 korda kallimaks. Nii pidanuks Tallinn senise summa asemel maksma umbes 364 000 eurot litsentsitasu aastas, Tartu 8333 euro asemel 194 500 eurot ja Pärnu 3756 euro asemel 38 860 eurot. Linnaametnike sõnul polnud mõeldavgi selliseid summasid maksta.

Loe pikemalt lugu Eesti Päevalehest.

Osale arutelus

  • Ave Lepik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara