Autor: Ken Rohelaan • 12. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tiina Saar: noored ootavad vaheldusrikkust ja kaasatust

Iganenud süsteemid ja väga staatilised töökohad ei paelu noori ja andekaid, ütles karjäärinõustaja ja Proeksperdi personalijuht Tiina Saar.

"Paljud nutikad noored eeldavad vaheldusrikast tööd, pidevat õppimist, paindlikkust, kaasaaegset töökeskkonda, kus valitseks võrdsus, kus saaks kaasa rääkida," märkis ta. Saare sõnul on noortel kõrged nõudmised töökohale, kuna see peaks tõstma ka nende konkurentsivõimet. See tähendab tarka juhtimist, asjalikku motivatsioonipaketti ja kaasaegset töökeskkonda.

Saare hinnangul ei pinguta noored ja andekad vaid töö ja palga pärast, vaid soovivad kuidagi maailma paremaks muuta. Personalijuhi sõnul julgevad noored tegijad olla tihem kriitilised, soovides sanktsioone kartmata avatult oma meelsust väljendada. "Näiteks tarkvaraarenduse firmades võib olla tavaline, et juhtkonna protokollid on avalikud, inimesed saavad selle üle foorumites arutleda," lisas ta.

Karjäärinõustaja soovitab tippjuhtidele eeskätt ausust ja avatust. "Ja neil peaks olema huvi nende noorte vastu, reaalselt neid kaasata ja ära kuulata," ütles ta. "Nad peaksid olema valmis juhtimisstiili vajadusel ümber disainima."

Saare sõnul võiksid tööandjad loobuda klassikalistest ametijuhenditest ning kasutada hoopis ootuste-tulemuste põhist juhtimist. Karjäärinõustaja soovitab juhtidel olla valmis ametikohtade kujundamiseks töötajale vastavaks ja mitte vastupidi.

EBSi juhtimiskoolituse keskuse juht Peep Aaviksoo kirjutas tänases Äripäevas, et uus põlvkond vajab hoopis teistsugust töökeskkonda ja juhtimisstiili kui pensionieale lähenejad.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755