Autor: Ave Lepik • 13. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Idufirma Plumbr sai miljoni dollarise rahasüsti

Eesti idufirma Plumbr kaasas miljoni dollari (750 000 euro) väärtuses uusi investeeringuid. Plumbr on tarkvaravigade ennetamislahendus, mis tuvastab IT-süsteemide tõrgete põhjused ning aitab leida lahenduse enne, kui vead süsteemi kasutajate tööd häirima hakkavad.

Rahastajate hulgas on USA investor Matthew Arnold, Eesti riskikapitalistid Sten Tamkivi, Indrek Kasela jt ning Baltikumi suurim tarkvaraarendusettevõte Nortal.

Kümne töötajaga Plumbri tarkvara kasutab umbes 100 klienti, kellest pooled on USA-st. Klientide hulgas on näiteks NATO, Dell, TeliaSonera, HBO, SEB Eesti, Cybernetica ja Nortal.

“Värske investeeringuga kiirendame tootearendust ja ehitame välja müügi- ning äriarendusosakonna. Järgmisel aastal loodame kahekordistada rahvusvahelise müügitegevuse mahtu ja avada kontori USA idarannikul,” ütles Plumbri juht Priit Potter.

2010. aasta lõpus teadustöö ja testimisega alustanud ettevõtte hinnangul on kliendid tänaseks säästnud infrakulutuste ja inimtundide arvelt 25 miljonit dollarit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755