Pillesaar Taskila ärist: tippjuhi kiire vahetamine on kulukas

Estonian Airi eksjuht Tero Taskila käivitab Soomes ja Eestis tippjuhtide rendifirma. Ettevõtja Jaan Pillesaare hinnangul on teenust vaja vaid eriolukordades ja tippjuhi kiire vahetus on kulukas.

"Sellist teenust võib vaja minna vaid eriolukordades. Näiteks, kui firmat on vaja kiiresti ümber struktureerida. Ja siis sellistel ettevõtetel, kelle omanikud ettevõtte ärivaldkonda põhjalikult ei tunne ja ettevõttest isiklikult tavaliselt ei hooli, nii nagu see on enamiku riigile kuuluvate ettevõtete puhul," vastas ASi Helmes juht Jaan Pillesaar küsimuse peale, kas sellist ettevõtet on vaja.

"Kui varem on firmat hästi juhitud, siis töötab iga suurem ettevõte ka siis edasi, kui juhti mõned kuud või isegi pool aastat ei ole," märkis ta. Pillesaare sõnul on põhjus selles, et iga edukaks peetava tippjuhi ümber on edukas ja iseseisvalt mõelda oskav meeskond ja ilma nendeta on ettevõttel suuremad probleemid kui ilma tippjuhita.

Pillesaare hinnangul on tippjuhtide kiire vahetamine enamasti väga kulukas ja võib asjad halvemaks teha, mitte paremaks ja säästlikum on kohe leida pika-ajaline juht.

 

Osale arutelus

  • Kaisa Gabral

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara