Autor: Indrek Kald • 13. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töötukassa: Incapi koondamine tuli kehval ajal

Töötukassa Saaremaa osakonna juhataja Kaie Lepa sõnul tuli Soome börsifirma Incap Kuressaare tehases koondamine kehval ajal, sest talvel uut tööd leida pole nii lihtne kui suvel.

"Samas, kes otsib, see leiab, ja kui mitte kõik, siis loodetavasti suurem osa neist leiab töötuna arvele võtmise asemel siiski uue töö," ütles ta Saarte Häälele.

"Tean, et 60 inimest vabanevad detsembri algul ja neist 20 on valinud endale sobiva aja töötuks registreerimiseks. On ju inimestel nn ooteaeg, mil nad ei saa töötuskindlustushüvitist, vaid koondamistasu," rääkis Lepp.

Praegu on Saaremaal registreeritud 804 töötut ehk sama palju kui kaks aastat tagasi – see on 4,8 protsenti tööjõust, mis on 0,2 protsendipunkti parem Eesti keskmisest.

Eelmisel nädalal kirjutas Äripäev, et Kuressaares elektroonikaseadmeid ja -komponente tootev Incap vähendab Eestis töötajate arvu 75 inimese võrra. Koondamised toimuvad ettevõtte Kuressaare tehases ja Tallinna esinduses, enamik töölepinguid lõpetatakse detsembrikuu jooksul. Pärast koondamist jääb Kuressaare tehases tööle ca 50 inimest, kellega on võimalik kogu vajalik töö ära teha.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755