Autor: Rainer Saad • 15. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Samsung müüs ligi 3 korda rohkem nutitelefone kui Apple

Kolmandas kvartalis müüs Samsung ligi kolm korda rohkem nutitelefone kui Apple, teatas turu-uuringufirma Gartner. See näitab, et Lõuna-Korea tehnoloogiahiid on kasvatamas positsiooni nutitelefoniturul.

Samsung müüs kolmandas kvartalis üle 80 miljoni nutitelefoni, samal ajal kui Apple müüs üle 30 miljoni nutitelefoni. Kuid mõlemad firmad müüsid rohkem nutitelefone kui eelmisel aastal.

Gartneri sõnul tuleb nutitelefonide müügikasv peamiselt Aasiast, kus nutitelefonide hinnad on läinud juba nii madalaks, et need ei erine eriti palju tavalistest mobiiltelefonidest.

Gartneri andmetel kuulub Samsungile nutitelefonide turust 32protsendiline osa, Apple’ile 12protsendiline osa. Eelmise aasta kolmandas kvartalis kuulus Apple’ile 14protsendiline turuosa.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755