Autor: Ave Lepik • 15. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon täna Tallinnas Robotexil

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon külastab kahepäevase Eesti-visiidi käigus täna kell 10 Robotexi ning peab tervituskõne kohalviibijatele.

Ban Ki-moonile tutvustatakse Robotexil võistluse ajalugu ja antakse ülevaade tehnoloogianäitusest. Lisaks külastab peasekretär töötube ja vaatab loovkonkursside võistlustöid. Samuti esinevad Ban Ki-moonile robotjalgpallurid.

Robotivõistlusel Robotex osaleb 230 robotit ning 500 robotiehitajat. See on suurim võistlevate robotite arv Robotexi ajaloos. Enim on robotiehitajaid registreerunud Eestist, kuid kohale on lubanud tulla ka Läti, Leedu, Norra, Poola ja Soome robotiehitajad.

Robotexi raames toimuva Tehnoloogianäituse põnevamateks eksponaatideks on robotitolmuimejad, humanoidrobotid, paindtootmissüsteemid, kaheksa tiivikuga helikopterid ja LEGOrobotid. Tehnoloogianäitusel on väljas ka KUKA tööstusrobot, õpperobot Robotino, ajuskänner, TTÜ tudengite arendatud hüdromootoriga jalgratas ja elektriline vormelauto. Samuti saab näha joonistus-, video-, digitaaljoonistus- ning fotokonkursside töid.

Robotexi korraldaja on Tallinna Tehnikaülikool ning kaaskorraldaja Tartu Ülikool. Võistluse kuldsponsorid on ICD Industries, Technobalt Group, Meiren Engineering.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755