Autor: Rainer Saad • 20. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Financial Times kiidab TransferWise’i

Suurbritannia mõjukas majandusleht Financial Times kirjutas Eesti idufirmast TransferWise ning nimetas seda innovaatiliseks ülemaailmseks ettevõtteks, mis pakub palju paremaid valuutavahetuskursse kui pangad.

FT sõnul on TransferWise’i loojad Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann Londoni kosmopoliitsele tehnoloogiaettevõtlusele iseloomulikud ettevõtjad. Mõlemad on sündinud Eestis, kuid tegutsevad Londonis, kus on kiiresti kasvav vastrajatud ettevõtete kogukond.

Sel aastal investeeris TransferWise’i 6 miljonit dollarit riskikapitali fond Valar Ventures, mille on asutanud Facebooki esimene välisinvestor ja PayPali kaasasutaja Peter Thiel. See oli Valar Ventures’i esimene investeering Euroopasse.

„Kapital on muutumas üha rahvusvahelisemaks,“ ütles Hinrikus. „Kakskümmend aastat tagasi ei investeerinud riskikapitali ettevõtted kaugemale äridesse, mis asusid nende kontoritest 2-3 tundi eemal. Nüüd rändab raha teisele poole maakera."

Sel aastal investeeriti Briti digifirmadesse 375 miljonit naela ja 15 protsenti tuli sellest väljaspool Euroopa Liitu. Enamus neist olid USA investorid.

DFJ Esprit'i juht Simon Cook kirjeldab riskikapitali firmade huvi Briti start-upide vastu kui „riskiturismi“. „Parimad riskikapitalifondid tulevad Suurbritanniasse, kuna sealt leiavad nad parimaid tehinguid. Paljud, kes paigutavad oma raha Ameerika riskikapitalifondidesse, ei tea, et nende raha läheb välismaale. Kuid just sealt leiavad institutsioonid suurepäraseid võimalusi,“ sõnas Cook.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755