21. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple võib tõsta iPhone'i hinda

Kuigi Apple'i kaks uut iPhone'i on müügis olnud kaks kuud, siis mure kasumimarginaalide pärast võib olla piisavalt suur sundimaks firmat kaaluma järgmine aasta müüki tuleva uue telefoni hinna tõstmist.

Sellise stsenaariumi käis välja Susquehanna Financial Groupi analüütik Chris Caso, kes ütles oma kliendikirjas, et Apple võib rikkuda enda traditsioonilise hinnastamise korra ning tõsta järgmisel aastal välja tuleva iPhone'i hinda, vahendab MarketWatch.

Tavaliselt on Apple andnud uuele mudelile vana mudeli hinna, jättes langetatud hindadega müüki veel kaks vanemat mudelit.

Kuid Caso ütles, et iPhone 6 hind võib krõbedam tulla, kuna sel on tõenäoliselt suurem ekraan ja muud täiendused, mis võivad tõsta telefoni omahinda ja marginaalide säilitamiseks ei jää Apple'il muud üle.

Caso sõnutsi ei oleks üllatav, kui uue iPhone'i hind oleks 50 kuni 100 dollarit kallim, et säilitada marginaale, peamiselt suurema ekraani tõttu.

Analüütik on määranud Apple'i hinnasihiks 625 dollarit ning andnud ostusoovituse. Apple'i aktsia sulgus kolmapäeval 515,00 dollaril.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755