21. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksuameti uus andmebaas sunnib Elioni pingutama

Elioni personaliteenuste osakonna juhataja Anu Press ütles, et kõige olulisem muudatus seoses maksuameti uue andmebaasiga on andmete edastamise tähtaja lühenemine. Samuti vajab lisaarendust ettevõtte personaliprogramm.

"Varasema seitsme päeva asemel on tööandjatel reageerimiseaeg lühem ehk andmed tuleb MTA-le edastada juba üks päev enne inimese tööleasumist. Kuna Elion on suur ettevõte ja töötajaid ligi 1600, siis erandina võib juhtuda, kus töötaja asubki reaalselt juba samal päeval tööle, kui info selle kohta jõuab personalitöötajateni," kirjeldas Press. "See sunnib sisemisi protsesse lihvima, et info ettevõtte sees õigel ajal liiguks ning MTA saaks inimese tööleasumisest õigel ajal teavitatud."

Praegu edastab Elion andmeid haigekassale elektroonse personaliprogrammi kaudu. "Loodame samal moel jätkata ka MTA-sse andmete edastamist. Selleks vajab küll meie kasutatav personaliprogramm lisaarendust. Loodame, et IT-süsteemide integreerimist toetab ka riigi andmebaas," lisas Press.

Autor: Hannes Sarv, Kadri Bank

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755