Autor: Raido Neemre • 27. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börs: tehnoloogiasektor kergitas börse

USA börs tegi täna kerge tõusu tänu Hewlett Packardi algatatud tehnoloogiaaktsiate rallile ja positiivsetele andmetele tööhõive ja tarbijate kindlustunde osas.

“Asjad paranevad vaikselt ja kindlustunne on naasmas,” märkis Eric Marshall, kes käsutab Hodges Capital Managementi presidendi ja portfellijuhina ettevõtte 1,5 miljardit dollarit. “Aktsiad võivad hoolimata intressitasemetest atraktiivsed olla.”

 Ettevõtete tasandil tegi täna ilma Hewlett-Packardi aktsia, mis tõusis 9,4% 27,45 dollarile, olles ligilähedane seni kõrgeimale sulgemiseelsele hinnale, mis oli veebruaris 2012. Head tulemused tulid tänu suurettevõtete nõudlusele serverite, personaalarvutite ja võrgustike seadmete järele.

Makropoolelt tulid täna andmed töötuabirahade kohta, mis olid paremad  kui ennustati – see on märk, et tööturg näitab paranemise märke.

Tarbijate novembri kindlustunde indeks kasvas ootamatult 75,1ni; eelmisel kuul oli vastav arv 73,2.  Bloombergi analüüsi mediaanennustus, milles osales 65 majandusteadlast, ennustas vastavaks arvuks 73,1.

Indeksitest sulgus Dow Jones päeva lõpuks 0,21% kõrgemal 16106 punktil.  S&P500 tegi 0,25% tõusu, jõudes päeva lõpuks 1807 punktile.Nasdaq lõpetas päeva 4044 punktil ehk 0,67% kõrgemal.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755