Autor: Kadri Põlendik • 27. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seppänen: Elisas kõigil palgad ei tõuse

Elisa Eesti ei tõsta ega langeta ühtselt kõikide töötajate palku, vaid palgamuutus toimub igaühel personaalselt, ütles ettevõtte juht Sami Seppänen.

"Ma ei usu, et on selliseid ettevõtteid mujal kui avalikus sektoris, kus kõikide inimeste palgad tõusevad või ei tõuse," vastas Seppänen küsimusele, kas Elisas on sel aastal palgad kerkinud. "Inimesed arenevad ja vahetavad töökohti, saavad lisavastutust ja siis palgad tõusevad. Meil ei ole olnud sellist otsust, et jah, tõstame kõikide palka 10%. Sellist otsust ei ole ja ei tule ka kunagi," lisas ta.

Täna avaldatud statistikaameti andmetest selgus, et Eesti keskmine brutokuupalk III kvartalis kasvas 8,8% võrreldes möödunud aasta sama ajaga. Suurima tõusu tegi palk info ja side sektoris, kus keskmine kuutasu kasvas 14,4%.

Majandusanalüütik Maris Lauri pidas üheks kasvu põhjuseks suurt tööjõupuudust, mis surub palkasid ülespoole. Tema hinnangul on töökäte puudus suurim just info ja side sektoris.

Seppänen märkis, et Elisal ei ole siiani töötajate leidmisega probleeme olnud, kuna tegemist on populaarse tööandjaga, kelle juures töötamisest on paljud huvitatud.

Samuti tõdes ta, et kuna IT ja sideteenused on statistika puhul koos ühes valdkonnas, võib suur palgatõus ja seda põhjustav tööjõupuudus anda tooni pigem IT-firmades ning vähem sideteenuseid pakkuvates ettevõtetes. "Oleks tore teada, mis on ITs ja sides eraldi," märkis Seppänen.

Mis palgakasvust edasi saab, on Elisa Eesti juhi sõnul võimatu ennustada, kuid ta avaldas lootust, et see senises mahus ei jätku. "Loodan, et nii suurte numbritega ei jätku, sest see pärsib majanduse konkurentsivõimet," lisas Seppänen.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755