Autor: Ave Lepik • 2. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ELi ministrid leppisid kokku e-arvete esitamise riigihangetel

Tänasel Euroopa Liidu konkurentsivõime nõukogu istungil leppisid euroliidu ministrid kokku, et pooldavad Euroopa Komisjoni ettepanekut töötada riigihangete jaoks välja ühtne e-arvete standard ja muuta riigihangete puhul e-arved kohustuslikuks.

Komisjoni ettepaneku eesmärk on saavutada liikmesriikide täielik üleminek e-hangetele 2016. aasta keskpaigaks. Lõppeesmärk on nö täiselektroonilised hanked, mille puhul kõik menetluse etapid alates hanke avalikustamisest kuni maksetoiminguteni toimuvad elektrooniliselt.

Komisjoni arvutuste järgi aitaks see aastas kokku hoida 80 miljardit eurot, kuid eeldab lisaks e-arvetele ka e-ID kasutamist. Eriti suur mõju oleks sellel väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele, kelle jaoks on riigihangetel osalemine praegu tihti liiga kulukas.

Eestit esindab konkurentsivõime nõukogus majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755