2. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas HP saavutab endise hiilguse?

Ränioru sünni juures olnud ning mitut tööstusharu muutnud Hewlett-Packard on praeguseks enda hiilgeaegade lahja vari, kuid kolmandat aastat firma eesotsas olev Meg Whitman üritab firmale uut elujõudu anda. Kas see tal ka õnnestub?

HP tuli läinud nädalal välja enda majandusaasta neljanda kvartali tulemustega ning vaatamata selle järgnenud aktsiarallile üldpilt tehnoloogiahiiglase jaoks roosilisemaks ei muutunud. Aktsia tõus oli seda kummastavam, et Whitman prognoosis järgmiseks aastaks tugevat vastutuult pea igas sektoris.

Firma käive on kukkunud praeguseks kuus kvartalit järjest ning järgmine aasta ei tule kergem. Oktoobris avaldas tegevjuht lootust, et aastases võrdluses suudab käibe langus pärast tänavust aastat tasakaalustuda. Kuigi puhaskasum kasvas 121%, tulenes tugev kasvunumber mullu suurest korstnasse kirjutamisest seoses Autonomy ülevõtmisega.

Tehnoloogiahiid tegutseb laial skaalal eri aladel, kuid peamiselt on tegu n-ö eelmise põlvkonna tehnoloogiaga ning firma on maha jäänud mobiilseadmetes, pilvetehnoloogias ning serveriteenustes, kus konkurendid on märksa paremal järjel.

HP ei ole selles võidujooksus ainuke tehnoloogiasaurus, kes on leidnud end raskest seisust uue tehnoloogia pealetulekul. Samas hädas on veel suurnimed nagu Cisco, IBM, Intel, Oracle ning Dell, kes samuti on raskustes käibe tõstmise või isegi hoidmisega ning on pidanud püksirihma koomale tõmbama.

Millised on HP kokkuhoiuplaanid ning kui suuri dividende lubatakse, loe tänasest Äripäevast.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California, Indrek Kald

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755