Autor: Rainer Saad • 3. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

"Bitcoini Jeesus" oma investeeringu üle ei nurise

34aastane Roger Ver on endale hüüunimeks saanud "Bitcoini Jeesus", kuna on aidanud kümnetel ettevõtetel võtta kasutusele bitcoin ning on ka ise aktiivselt bitimündi arengule kaasa aidanud.

Vaatamata sellele on Rogeri puhul tegemist bitcoinimiljonäriga, kes tegi oma esimese investeeringu siis, kui bitimündi hind oli alles 1 dollari lähedal.

Kuna praegu on bitcoini hind kerkinud üle 1000 dollari, on ka tema algse investeeringu väärtus suure tõusu teinud. Ver ise ütleb, et ei tunne ennast „rikkamana“, kuid tema varandus on nüüd „palju likviidsem, kui see oleks lihtsalt tavalisel pangakontol", kirjutas CNBC.

Ver investeeris bitcoini 2011. aasta alguses ja sai samal aastal ka miljonäriks. 2011. aastal kõikus bitimündi hind 0,30 dollarilt 32 dollarini.

„Bitcoini Jeesuse“ tiitli teenis Ver Bitcoin Foundationi juhatuse esimehelt Peter Vessenesilt. „Ma arvan, et Peter andis mulle selle tiitli ükskord koos grillides, kui ma rääkisin kahekümnele lapsele bitcoinist ja nemad olid sellest vaimustuses,“ ütles Ver.

Bitcoini hind on viimastel nädalatel teinud suure tõusu ning seetõttu arvavad paljud, et tegu on mulliga. Ver selles probleemi ei näe. Isegi 1000 dollari juures peab ta bitcoini hinda „uskumatult odavaks“ .

„Kiire hinnatõus näitab seda, et inimesed on saamas aru, kui tähtis leiutis bitcoin on,“ sõnas ta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755