Autor: Ave Lepik • 3. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnopoli ettevõtete käive on kasvanud 170 miljoni euroni

Kümne tegutsemisaastaga on Tallinna teaduspargi Tehnopoli ettevõtete arv kasvanud 165-ni, käibega ligi 170 miljonit eurot ning töötajate arvuga 3000 inimest.

„Kümme aastat on piisavalt pikk aeg, et teha suuri asju. Samas on kümme aastat piisavalt lühike aeg, et vaadata lootusrikkalt eesseisvale. Usun, et Tehnopoli arengut iseloomustavad numbrid hästi – suur töö on juba tehtud ning suured plaanid ootavad teostamist,“ kommenteeris Tehnopoli juhataja Jaak Raie.

Tehnopoli asutasid 2003. aastal Eesti Vabariik, Tallinna linn ja Tallinna Tehnikaülikool. Asutamiseleppe alusel anti teaduspargile üle 10 hektari suurune territoorium, mille koosseisu kuulus 35 000 m2 renoveerimata üüripinda. Pargis alustas tegevust 56 ettevõtet, millest 4 alustas iduettevõtete äriinkubaatoris. Tänaseks on Teaduspargi hoonete kogupind 50 000 m2, ettevõtete koguarvuga 165. 20 tehnoloogiapõhist alustavat ettevõtet tegutseb Startup Inkubaatoris.

Tehnopoli olulisemateks fookusvaldkondadeks on  info- ja kommunikatsioonitehnoloogiad, mehhatroonika, tervisetehnoloogiad ja rohetehnoloogiad. Nendes neljas valdkonnas tegutsevad täna ka kõik pargi ettevõtted.

Tehnopoli sünnipäeva puhul tunnustati pargi asutamisele ja kasvule kaasa aidanud inimesi ja ettevõtteid, kelleks valiti Tallinna Tehnikaülikooli rektor Andres Keevallik, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsler Marika Priske, Tallinna Ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste, esimene äriinkubaatori edulugu OÜ MEC Insenerilahendused, äriteenuste abil kasvanud IB Krates OÜ ja mainekaim üüriklient AS Cybernetica.

Tallinna Teaduspark Tehnopol on teadus- ja ärilinnak, mis on koduks alustavatele ja kasvavatele tehnoloogiaettevõtetele. Teaduspargi naabruses asuvad Tallinna Tehnikaülikool ja IT Kolledž. Tehnopol pakub ettevõtetele üüripinda, äriarendusteenuseid, koostöövõimalusi ülikoolidega ja rahvusvaheliste võrgustikega ning äriekspertide tuge.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755