TJA: aasta suurim numbrikaotaja on Tele2

Tehnilise Järelevalve Ameti statistika kohaselt liikus novembris kokku 12403 telefoninumbrit, millest 6126 olid mobiiltelefoni- ja 6277 tavatelefoninumbrid.

Novembris tühistati 3679 numbri teisaldamise avaldust, millest 3389 olid mobiiltelefoni- ja 290 tavatelefoninumbri teisaldamise avaldused.

TJA andmetel liitus novembris enim uusi mobiiltelefoni numbreid Elisaga (2070), suurim numbrikaotaja oli aga Tele2 (1503). Sama tendents on iseloomulik tervele aastale: kõige rohkem uusi numbreid on tänavu juurde saanud Elisa (11 884), samas kui Tele2 on olnud suurim kaotaja (lahkunud 14 808 numbrit).

EMT on sel aastal juurde saanud 2946 mobiilinumbrit, samas liikus novembris EMTst ära 567 numbrit.

Liikunud numbrite arv kajastab reaalsete tava- ja mobiiltelefoninumbrite üleminekut ühe sideettevõtte juurest teise juurde. Liikunud numbrite arvul puudub otsene seos sideettevõttega liitunud või sealt lahkunud klientide üldarvuga, sest ühel kliendil võib olla mitu numbrit, kuid samas üks liitumisleping. Samuti ei kajasta numbriliikuvuse statistika kõnekaartide kasutusest ega uute liitumislepingute sõlmimisest ning vanade lõpetamisest tulenevaid muudatusi sideettevõtete klientide üldarvus.

 

Osale arutelus

  • Ave Lepik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara