Autor: Ave Lepik • 5. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eraisik saab lihtkorras kaupa deklareerida

Tänasest on eraisikutel võimalus deklareerida väljastpoolt Euroopa Liitu posti- ja kullersaadetisena saadud või reisijana toimetatud kaubad lihtkorras elektroonselt.

Maksu- ja tolliameti tollikorralduse osakonna juhataja Urmas Koidu ütles, et kui senine kaupade deklareerimise süsteem on eraisikule olnud mõnevõrra keerukas ja vaevanõudev, siis uus e-teenus peaks seda oluliselt lihtsustama.

„Üha enam tellitakse kaupa just posti teel või kullersaadetisena ning meie eesmärk on muuta sellise kauba deklareerimine klientidele lihtsamaks ja mugavamaks. Nüüd ei pea klient enam deklareerimiseks tollipunkti minema ja saab seda teha e-tollis. Samuti saab uut e-teenust kasutada reisijana piiri ületades,“ selgitas Koidu.

Lihtkorras saab deklareerida kaupa, mille väärtus kokku ei ületa 1000 eurot. Kauba valik on piiratud ja põhineb enim deklareeritud kaupade nimekirjal, mille leiab maksu- ja tolliameti veebilehel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755