Autor: Ave Lepik • 5. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liiklusregistri e-teenuste hinnakiri odavneb

Täna võttis riigikogu vastu seaduse, millega vähendatakse maanteeameti toimingute eest võetavaid riigilõivumäärasid e-teeninduses 20% võrra.

Ühtlasi ümardatakse allapoole täisarvudeks tavapärasel viisil tehtavate toimingute riigilõivud.

Maanteeameti peadirektori asetäitja Lauri Lugna selgitas, et e-teeninduses saab uuel aastal teha enim kasutatavaid põhitoiminguid nagu sõiduki omanikuvahetus ja juhiloa väljastamine.

„Need toimingud muutuvad mugavamaks, neile kulub vähem aega ning soovi korral saadetakse uus registreerimistunnistus ja juhiluba inimesele postiga koju kätte ja selle eest ei pea juurde maksma,“ rääkis Lugna, kelle sõnul prognoositakse järgmiseks aastaks kõikide liiklusregistri tehingute suurenemist 3% võrra.

„E-tehingute odavnemine peaks motiveerima e-teenust rohkem kasutama,“ märkis Lugna, kelle sõnul suurenevad liiklusregistribüroodes tehtavate toimingute riigilõivumäärad 5% võrra.

Järgmiseks aastaks prognoositakse 125 000 sõidukiomaniku vahetust ja 66 000 juhiloa väljastamist.

Riigilõivu ja liiklusseaduse muutmise seadus jõustub uuest aastast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755