Autor: Marek Mühlberg • 8. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fookuses on internetivabadus

Nädalavahetusel loovad MTÜ-d, programmeerijad ja diplomaadid Garage48 hub’is internetivabadust kaitsvaid rakendusi. 

Diplohacki korraldab Hollandi saatkond koostöös Garage48, Digitaalõiguste Instituudi ja Rootsi saatkonnaga. Pühapäeval toimub ürituse raames konverents, kus antakse parimale ideele 1000 eurot ja toimub arutelu tulevikuohtude üle ekspertidega Rootsist, Taanist ja Hollandist.

Ürituse avakõneleja Linnar Viigi sõnul on Diplohack heaks näiteks, kuidas saavad esindajad eri riikidest ühiselt kaasa rääkida interneti tuleviku kujundamisel. “Riikide stabiilsus sõltub üha enam sellest, kuidas toimib globaalne elektrooniline võrgustik,” ütles Viik. “Seetõttu ei saagi keegi endale lubada kõrvale jääda interneti kujundamisest, ei praegu, ei tulevikus.”

Pühapäevast paneeli juhatava Ahto Lobjaka sõnul on keskne aruteluteema paradoks, et Eesti on üks enim arenenud infoühiskondi, samas ähvardab Euroopa Inimõiguste Kohtu lahend Delfi kaasuses lisaks anonüümsete kommentaaride keelamisele kitsendada tohutult internetimeedia võimalusi ning kodanike võimalusi ühiskonda mõjutada. “Arutame ka suhtumist isiklikku teabesse läbi ajaloo; seda, kuidas era- ja riigisektor ühendavad jõude kodanike jälgimiseks ning miks Euroopa valikud on seotud nõnda suurel määral Ameerika Ühendriikidega ja mida annab selle suhtes üldse ette võtta.”

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755