8. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õpilaste parim IKT-leiutis on treeningut toetav seade Pulsic

Reedel tunnistati Tallinna Teletornis toimunud õpilasleiutajate konkursil parimaks õpilaste IKT-leiutiseks Pulsic, mis aitab tervisesportlasel muusika abil hoida oma treeninguid tervislikkuse piires.

Tartu Treffneri Gümnaasiumi õpilase Johanna Adojaani leiutise Pulsic abil mõõdetakse jooksja pulssi ning vastavalt sellele, kas pulss on liiga kiire või paraja kiirusega, otsib tarkvara playlistist sobiva tempoga laulu. Esimest korda Õpilasleiutajate konkursil välja antud eriauhinna „Parim IKT-alane leiutis“ eesmärk on tunnustada õpilasi ja innustada neid leidma infotehnoloogiale põnevaid lahendusi ning rakendama oma IKT-alaseid oskuseid ja teadmisi parimal võimalikul moel.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi Infoühiskonna talituse juhtivspetsialisti Ave Lauringsoni sõnul on Eesti õpilaste tehnoloogia- ja internetikasutus Euroopa üks suuremaid ning Õpilasleiutajate konkurss on hea viis testimaks, kas noorte oskused ja teadmised IKT-kasutamisest piirduvad ainult meelelahutuse, peamiselt mängimise ja suhtlemisega, või osatakse tehnoloogia enda kasuks ka tööle panna. „Meil on hea meel näha, et meie õpilastel on potentsiaal saada tehnoloogia kasutajatest selle loojad,“ ütles Lauringson.

„Esimest korda majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi väljaantavat IKT eriauhinda läks püüdma kümmekond väga erineva sisuga IKT-lahendust ning kõik nad võiksid tulevikus olla start-up firmad ja toote reaalselt turule tuua,“ lisas Lauringson.

Õpilasleiutajate riiklikule konkursile esitatakse igal aastal ideid, mis võiksid muuta elukeskkonda turvalisemaks, keskkonnasõbralikumaks või mugavamaks. Konkurssi korraldavad Eesti Teadusagentuur ning haridus- ja teadusministeerium. Eripreemiate väljaandmisega toetavad Ameerika Ühendriikide suursaatkond, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, teaduskeskus Ahhaa ning Energia Avastuskeskus.

Autor: Ave Lepik, aripaev .ee

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755