Autor: Ave Lepik • 11. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestisse jõudis Euroopa suurim automüügiportaal

Detsembrist tegutseb eestikeelsena Euroopa suurim sõidukite müügiportaal mobile.

Mobile.ee portaali kaudu on eestikeelsena kättesaadavad mobile.de otsivõimalused. Autot saab valida üle 1,5 miljoni sõiduki seast ning tellida see portaali vahendusel Eestisse.

Vastavalt Moneklar OÜ (seni tuntud kui Autod.ee kaubamärgi omanik) ja rahvusvahelisele kontsernile E-Bay Inc. kuuluva Mobile.international GmbH vahel eelmisel aastal sõlmitud partnerlepingule on mobile.ee Ida-Euroopa piirkonnas ainuke omalaadse litsentsiga Mobile.de portaali kuulutuste vahendaja.

Moneklari omaniku Silver Havamaa sõnul oli rahvusvahelise suurkorporatsiooniga läbirääkimisteni jõudmine keeruline protsess. „Välismaalt kasutatud autode soetamisega on levinud palju müüte, kuid püüame neid murda ja kogu protsessi kliendi jaoks võimalikult turvaliseks ja läbipaistvaks muuta,“ rääkis Havamaa.

Alates tellimusest kuni sõiduki kättesaamiseni on jälgitav, milliseid toiminguid sõidukiga tehakse. Samuti on lihtsaks muudetud autoostu rahastamine - tänu koostööle kõigi peamiste liisingupakkujatega ei erine välismaalt sõiduki soetamise rahastamine kuidagi autoostust Eestis.

Mobile.ee pakub ka uuenduslikke lahendusi sõiduki tellimisel. Portaal on taotlenud patendi mitmele autovalikut lihtsustavale ja täiustavale lahendusele. „Näiteks on kliendil võimalik valida sobiv auto välja ning sellele oma vajadustest lähtuvalt lasta lisavarustust juurde panna. Nii ei pea jätma ostmata auto, mis väga meeldib, aga puudu on istmesoojendus või parkimisabi,“ märkis Havamaa.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755