11. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Citigroup soovitab Cisco ja BlackBerry aktsiat müüa

Citigroup alustas tehnoloogiafirma Cisco Systemsi aktsia katmist ostusoovitusega ning avalikustas enda murekohad firma suhtes.

Cisco aktsia tegi täna 2% languse läbi pärast seda, kui Citigroupi analüütikud määrasid firma aktsia hinnasihiks 18 dollarit, vahendab MarketWatch. Ridamisi uute katmistega alustanud Citigroupi pearõhk läks aga Ciscole.

Analüütikutele teeb muret Cisco kahanev turuosa andmekeskuste äris ning pikaajalised konkurentsivõime ohud firma peaäris ehk võrguseadmete tootmises. Need olid peamised põhjused, miks firma aktsia sai müügisoovituse.

Lisaks määras Citigroup Cisco pikaajaliseks käibekasvuks kõigest 3-5%, mis jääb alla firma enda prognoositud 5-7%-le.

Pole üllatus, et BlackBerry aktsia saab müügisoovituse ning seda just Citigroupi analüütikud ka tegid. "Koomale tõmbamise kulud on kõrged ning teevad selle kalliks. Klientide hulk nagu ka teenuste osutamine kahaneb," märkisid analüütikud.

BlackBerry aktsia on sellele vaatamata täna 1,5% plussis, makstes 6 dollarit. Aasta algusest on aga aktsia kaotanud 49%.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755