Autor: Romet Kreek • 14. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ELi pangandusjärelevalve: bitcoinil on ka riskid

Bitcoinide omanikud võivad ka kahjumeid kanda, saatis täna Euroopa Liidu pangandusjärelevalve (EBA) tarbijaile formaalse hoiatuse reguleerimata online-valuutade riskide kohta.

EBA teatas, et mingit kaitset ega kompensatsiooni inimestele ei ole, kui häkitakse nende digirahakottidesse, virtuaalrahaülekanne läheb valesti või platvorm sulgub.

Sarnase hoiatuse on andnud ka Prantsusmaa ja Hiina keskpank.

Lisaks teatas pangandusjärelevalve, et pole ka mingisugust kompensatsiooni vastupidiselt hoiuste garanteerimise mehhanismile, kui mõni pank läheks hingusele.

Maailmas on umbes sada virtuaalvaluutat, kusjuures iga nädal lisandub üks uus. Bitcoin on nendest levinuim.

EBA hoiatas ka, et virtuaalvaluutade kasutajaid võib ähvardada maksukohustus. Norra maksuameti seisukoht on, et bitcoin pole raha, vaid vara ja vastavalt tuleb varalt teenitud kasumilt ka makse maksta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755