18. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõulupühadel ei liigu maksed ühest pangast teise

24.-26. detsember ning 1. jaanuar on  puhkepäevad. See tähendab, et neil päevadel ei liigu ühest pangast teise panka tehtavad maksed. Kui neil päevadel pankadevaheliseks ülekandeks mõeldud maksekorralduse siiski täidad, siis edastab sinu pank selle saaja panka pühadejärgsel esimesel tööpäeval.

Järelikult – kui sul on vaja jõuludeks kindlasti teha ülekanne mõnele ettevõttele või sõbrale, kelle konto ei ole sinuga samas pangas, tuleks maksekorraldus hiljemalt 23. detsembri pärastlõunaks ära teha.

Kui sul on aga eelolevate jõulupühade ajal vaja ülekannet teha samas pangas asuvale kontole või ootad ülekannet inimeselt, kelle konto asub sinu omaga samas pangas, siis need maksed liiguvad ka pühade ajal.

Kui sul on vaja teha välismakseid, uuri nende tingimuste ja teostamise tähtaegade kohta oma pangast järele.

Loe maksete liikumise tähtaegade ja maksete tegemise kanalite kohta lähemalt siit.

Kümne panga teenustasusid nii pangasiseste kui pankadevaheliste ülekannete tegemisel saad vaadata minuraha.ee teenustasude võrdlustabelist.

Autor: Tiive Saarniit, Kirjutab minuraha.ee

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755