18. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mulally ja Microsoft võivad kahjustada Fordi enneolematut aastat

Alan Mulally kandidatuur Microsofti uueks juhiks ähvardab varjutada Ford Motori tulevasi sündmusi ning suurendab võimalust firmasiseseks võimuvõitluseks.

Tähelepanu hoidmine autodel, mitte juhtimisel, saab olema väga tähtis Fordi jaoks, kes plaanib 2014. aastal välja tuua 23 uut mudelit, mis on 110aasta vanuse firma ajaloos esmakordne, kommenteeris Bloombergile autouuringute tegeleva firma Edmunds.com analüütik Michelle Kerbs.

"Tegu on segava asjaga ajal, kui nad peavad keskenduma tehastele, toodetele ja inimestele, mitte ühele persoonile," ütles Kerbs. "Järgmine aasta toovad nad turule rohkem mudeleid kui eales varem ning nad peavad keskenduma äri juhtimisele."

Tegevjuht Mulally ise, nõukogu esimees Bill Ford ning teised tippjuhid on kinnitanud 13 kuud vana plaani, mille kohaselt püsib Mulally USA suuruselt teise autotootja eesotsas vähemalt kuni järgmise aasta lõpuni.

Kuigi Ford on juba järglase Mulally leidnud firma tootmisdirektori Mark Fieldsi näol, siis riskid säilid firmasiseseks võimuvõitluseks, mis leidsid Fordis aset enne Mulally saabumist, kommenteeris Bloombergile üks asjaga seotud inimene.

Mulally on Detroitis kuulus rohkem koostööalti kultuuri tekitamises Fordis, kus varem valitses vastandumine ja düsfunktsioon. Oma iganädalaste planeerimiskoosolekute ning sõbraliku kuid kindla stiiliga muutis ta Fordi kohaks, kus juhid aitasid üksteise probleeme lahendada, mitte saboteerida teineteist isikliku heaolu nimel, on öelnud Fields ning teised Fordi juhid.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755