SEC: Microsofti endine tippjuht kauples siseinfoga

Microsofti endist tippjuhti Brian Jorgensoni ja tema sõpra süüdistab USA väärtpaberi- ja börsikomitee (SEC) siseinfoga kauplemises ja ebaseadusliku tulu teenimises.

SEC väitel teadis Jorgenson siseinfot ning andis selle edasi oma sõbrale Sean Stokkele, kes siis info põhjal aktsiatehinguid tegi. Hinnanguliselt teenisid Jorgenson ja Stokke 18 kuu jooksul 393 000 dollarit kasumit, kirjutas BBC.

Esimene kauplemistehing siseinfo põhjal toimus mullu aprillis, kui Microsoft teatas, et ostab 300 miljoni dollariga e-raamatute ja digimeedia äri Barnes & Noble. Regulaatori väitel ostis Stokke enne uudise avalikuks tulemist Barnes & Noble'i ostuoptsioone, teenides tehingust 185 000 dollarit ebaseaduslikku tulu.

Tänavu juulis teenisid mehed 195 000 dollarit kasumit Microsofti nõrkade majandustulemuste pealt. "Nad teadsid, et Microsofti tulemused saavad olema analüütikute ootustest nõrgemad ning ostsid Microsofti optsioone," kinnitas SEC.

Lisaks kaubeldi ka selle aasta oktoobris Microsofti kvartalitulemusega ning sealt teeniti 13 000 dollarit kasumit.

Osale arutelus

  • Rainer Saad

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara