Autor: Romet Kreek • 31. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IBM: Androidi kasutajad nääpsud ostjad võrreldes iOSiga 

IBM avaldas jõuluostlemise uuringu, mis näitab, et kuigi Androidi opsüsteemiga telefonid ja tahvelarvutid on palju levinumad Apple’i iOSi opsüsteemiga telefonidest ja tahvelarvutitest, ei sooritata Androidi seadmetega online-oste kuigi palju ning ka keskmised ostusummad on tagasihoidlikumad.

USAs tehti iOSi vahenditega kogu online-müügist 23% kogukäibest võrreldes Androidi vaid 4,6 protsendise turuosaga. Keskmiselt kulutasid iOSiga ostjad 93,94 dollarit ostu kohta võrreldes Androidi kasutajate 48,10 dollariga. Ka üldises mobiilse interneti liikluses on iPhone’ide ja iPadide turuosa 32,6% võrreldes Androidi 14,8 protsendiga.

Tarbijad tegid tahvelarvuteid kasutades rohkem oste kui nutitelefonidega (19,3% võrreldes 9,3%ga). Kogu online-müük kasvas 2013. aastal 16,5%.

IBM kogus andmeid IBM Digital Analystics Benchmarki andmetel põhjal, mis analüüsib USA 800 jaemüügiveebilehe tulemusi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755