IT-firmade võidukäik: “Eesti maffia” Rikaste TOPis

Äripäeva Rikaste TOPis figureerisid sel aastal esimest korda IT-ettevõtjad, keda on nimetatud ka “Eesti maffiaks”.

Need on 20–30aastased ettevõtjad, kes on mõned aastad tagasi loonud oma start-up’i. Täna on neis firmades tihti raha rohkem, kui ära kulutada jaksatakse ning noortel meestel käed nii tööd täis, et meedia neist õieti midagi ei tea – neil pole lihtsalt aega avalikkuses sõna võtta.

Kõige peadpööritavama eduloo näitab ette Vladimir Funtikovi 2010. aastal loodud Creative Mobile. Selle juht ja üks asutaja Funtikov pole veel 30aastanegi, kuid mobiilimängudega tegelev firma on ta teinud miljonäriks. Rikaste TOPist leiab ta 72. kohalt.

Funtikov pole ainus “Eesti maffia” liige selles edetabelis: 124. kohale platseerus Titanium Systems omanik Indrek Uibo, 144. kohale Click & Grow’ omanikud Mattias Lepp ja Helen Rägo, 179. kohale Creative Mobile’i teised omanikud Serhiy Slyeptson ja Viktoria Pikat. Järgnevad veel paljud hiljuti alustanud uue aja IT-ettevõtjad, kelle tegemisi on saatnud kiire edu.

Osale arutelus

  • Ave Lepik, aripaev .ee

Toetajad

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tallink is looking for a SENIOR DEVELOPER

Tallink Grupp AS

31. oktoober 2017

ERPLY otsib SÜSTEEMIADMINISTRAATORIT

Majandustarkvara OÜ

01. november 2017

Derivco is looking for a SENIOR JAVASCRIPT DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

22. oktoober 2017

Arvamused

Teabevara