Autor: Marta Jaakson • 31. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaljundi: riik, toeta eraalgatusi!

Meeskonnatöö juhtimise rakendust pakkuva Weekdone'i kaasasutaja Jüri Kaljundi hinnangul peaks riik välisinvestorite meelitamiseks toetama rohkem eraalgatusi.

„Kes ikka reaalselt Eestis pole käinud, siinseid inimesi isiklikult ei tunne, see siinsesse firmasse ei investeeri,“ märkis Kaljundi ja lisas, et süstemaatiline töö välisinvestoritega on äärmiselt oluline. Hetkel, kui idufirmal on vajadus välisinvestori järele, on tema sõnul hilja Eestit tutvustama hakata.

Kaljundi rõhutas, et on tähtis, et riik toetaks nii raha kui muude võimalustega kõiki eraalgatusi, mis on suunatud välisinvestorite Eestisse tutvustusreisidele toomisega, sest sageli on just sellised informaalsed külastused on just need, mis panevad raha Eestisse paigutama.

Kaljundi meenutas, et hiljuti kulus Weekdone'il Prantsusmaa firmalt KIMA Ventures investeeringu saamiseks mitu kuud juristide tööd selleks, et seletada Eesti äriseadustiku erisusi ja põhimõtteid. Sellise ajakao vältimiseks soovitas Kaljundi riigil ette valmistada online-materjalid, mis oleksid kohe ja kiirelt kõigile kättesaadavad.

Skype'i endine juht Sten Tamkivi pakkus välja kolm Eesti ettevõtluskeskkonda parandavat muudatust blogis Memokraat.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755