Autor: Ken Rohelaan • 31. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telekomiturule toob uus aasta hinnatõusu

Uuel aastal peab Euroopa telekommunikatsioonisektor arvestama euroregulatsioonide mõjudega, mille mõjud jõuavad ka Eestisse, ütles EMT teenindus- ja müügidirektor Indrek Randveer.

EMT viitab ITL-i (Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit) seisukohale, mille järgi peaksid Euroopa Komisjoni algatatud elektroonilise side ühtse turu paketi jõustumisel Eesti siseturu hinnad tõusma ning väljaspool kasutatavate teenuste hinnad langema.

Randveeri sõnul jätkab EMT 2014. aastal Elioniga koostööd, mis algas tänavu esimeste ühisesinduste avamisega. Tema ütluste järgi on kahe ettevõtte trumbiks omavaheline koostöö ning kuulumine TeliaSonera gruppi. Kas samasse kontserni kuuluvad EMT ja Elion järgmisel aastal ühinevad, jättis EMT kinnitamata.

Järgmisel aastal mõtleb EMT uute ühisteenuste käivitamisele, mis ettevõtte teatel võiks olla näiteks televisioon igal ekraanil ehk kasutajad peaksid saama saateid vaadata nutitelefoni, tahvelarvuti ja koduse teleriga.

EMT teatel plaanitakse ka eraldiseisvalt uusi teenuseid, kuid konkurentsi tõttu ei saa neid enne valmimist veel välja hõisata.

Novembri alguses teatas riigikogu majanduskomisjon, et ei toeta paketti võimaliku hindade kallinemise tõttu.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755