Autor: Raivo Sormunen • 6. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ZeroTurnaround sai suure rahasüsti

Eesti tarkvarafirma ZeroTurnaround kaasas USA väärtpaberijärelevalve SEC andmeil möödunud nädala lõpul investoreilt 2,7 miljonit dollarit (2 mln eurot).

2007. aastal loodud ning Tallinnas, Tartus, Prahas ja Bostonis tegutseva firma jaoks oli tegu alles esimese suure rahakaasamisega.

Siiani olid Eesti ingelinvestorid paigutanud Java arenduskeskkondadele arendustarkvara tootvasse ettevõttesse 100 000 dollarit, ülejäänu tuli kasumliku ja kiirelt kasvava firma omavahendite arvelt.

ZeroTurnaround on teeninud omanikele tulu hästi. Kui 2011. aastal sai ettevõte tellimusi 2,5 miljoni dollari eest, siis 2012. aastal juba 6,5 miljoni eest. Mulluseid müüginumbreid pole tarkvarafirma veel avaldanud, kuid ettevõtte tegevjuht Alex Laats on öelnud, et müük jätkub endiselt kiire kasvuga.

Eelmise aasta novembriks oli ZeroTurnaround kasvatanud oma Bostoni kontori müügi- ja turundusmeeskonna 47-liikmeliseks ning Laatsi sõnul on selle aasta lõpu eesmärgiks tiim kahekordistada.

2011. aastal ostis USA riskikapitalifirma Bain Capital Ventures Webmediale (praegune Nortal) kuulunud ZeroTurnaroundi 38,15% osaluse 1,54 miljoni euro eest, hinnates toona ettevõtte väärtuseks 4,29 miljonit eurot.

Laatsi sõnul sai ettevõte Bain Capital Venturesi tulekuga omanike hulka tugevad partnerid - Ben Nye ja Ben Holzmani.

Bain Capital Ventures on riskiinvestorite hulgas tuntud tegija. Investeerimisfirma investeeringute maht ulatub praeguseks 70 miljardi dollarini ning ettevõtte üheks tuntuimaks rahapaigutuseks on sotsiaalvõrgustik LinkedIn, mille aktsiaid ostis ta juba 2008. aasta suvel.

ZeroTurnaroundi üks suurimaid aktsionäre Jevgeni Kabanov oli 2013. aastal esimest korda ka Äripäeva rikaste TOPis, orienteeruva rikkusega 6,1 miljonit eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755