Autor: Rainer Saad • 8. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cisco juht: internet on 19 triljoni dollariline võimalus

Cisco Systemsi juht John Chambers ütles eile Las Vegase rahvusvahelisel tarbeelektroonika messil CES 2014 esinedes, et kui ühendada erinevad tarbeesemed internetti, võib see luua 19 triljoni dollarilise võimaluse.

Chambersi sõnul võivad erinevad esemed näiteks kodus, lennujaamades ja hotellides internetti ühendatult teada inimeste isiklikke eelistusi. See võib kaasa tuua selle, et üha rohkem tarbijaid ostab kaupu. Samuti võivad sellised eelistused vähendada erinevaid igapäevaseid kulutusi nagu näiteks jäätmekäitlus.

"Asi pole üldsegi tehnoloogias," ütles Chambers. "Asi on selles, kuidas see muudab igaveseks inimeste elusid," vahendas teda Bloomberg.

Eelmisel aastal moodustas Cisco rühma, et suunata oma tähelepanu Kõige Internetile ehk projektile, mille eesmärk on omavahel ühendada erinevaid igapäevaselt kasutatavaid seadmeid.

Cisco teatel on aastaks 2020 internetti ühendatud 50 miljardit seadet.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755