Autor: Indrek Kald • 14. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti äriinglid otsivad Tehnopolist talente

Tallinna Teaduspark Tehnopol ja Eesti Äriinglite Assotsiatsioon (EstBAN) pikendasid koostöölepet, mille järgi aitab Tehnopoli Startup Inkubaator tõsta tehnoloogiapõhiste iduettevõtete investeeringuvalmidust ning EstBAN tagab ettevõtete jõudmise potentsiaalsete investorite ette.

"EstBAN koondab üle 50 isiku, kellel on huvi oma raha  alustavatesse ettevõtetesse investeerida. Mullu tegid äriinglid investeeringuid enam kui nelja miljoni euro väärtuses. Käesoleval aastal tahame võrgustikku laiendada ning investeeringute kogumahtu suurendada. Tehnopoli Inkubaator on heaks allikaks kvaliteetsete startup ettevõtete leidmiseks, kellesse tulevikus raha ja teadmisi võiksime anda," rääkis EstBANi asutaja Ivar Siimar.

Tehnopoli Startup Inkubaatoris tegutseb kuni 20 alustavat tehnoloogiaettevõtet. Ettevõtete kiire kasvu tagamiseks tegelevad ettevõtetega 15 mentorit ja ärieksperti, korraldatakse koolitusprogramme ja välismissioone, viiakse ettevõtted kokku investorite ja klientidega.

Inkubaatori programmi lõpetab ettevõte, mis tegutseb välisturul või on kaasanud strateegilise investeeringu. Aastal 2013 lõpetas Tehnopoli Startup Inkubaatori programmi edukalt 11 ettevõtet.

Tehnopoli Startup Inkubaatori juhi Andy-Andrei Linnase sõnul peavad Eesti alustavad ettevõtted olema esimesest päevast rahvusvahelistele turgudele orienteeritud. "Kuna välisturgudele jõudmine on pahatihti kulukas, siis on ettevõtete jaoks hädavajalik investeeringute kaasamine üsna varajases faasis. EstBAN teeb selles vallas ära tänuväärse töö, kuna nende investeeringute suurus ja kriteeriumid sobivad ettevõtetele varajase arenguhüppe tegemiseks. Riskikapitali fondide jaoks ei pruugi sellised ettevõtted veel huvitavad olla," ütles ta.

2012. aasta lõpus asutatud Eesti Äriinglite Assotsiatsiooni eesmargiks on alustavatesse ettevõtetesse tehtavate seemneinvesteeringute mahu suurendamine Eestis. Ühiselt keskendutakse uute investeerimisvõimaluste otsimisele ja analüüsimisele, kogemuste ja kontaktide vahendamisele, investorite ja ettevõtjate kokkuviimisele, investeerimisega seotud juriidiliste aspektide arendusele jmt. Investeeringute suurused varieeruvad vahemikus 20 000–500 000 eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755