Autor: Rivo Sarapik • 15. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus äri liimib välistöötaja Eestiga

Sügisel alustas Eestis tegevust esimene ettevõte, mis aitab firmadel välistööjõudu Eestisse tuua.

Expat Relocation Estonia OÜ, kelle kontakte jagab ka EAS, aitab alates sügisest välistööjõul pabereid vormistada ja Eestiga kohaneda ning näiteks Saksamaa asemel töötamiseks ning väliskogemuste jagamiseks hoopis Eesti valida.

Endine Skype'i juht Tiit Paananen on korduvalt sellise teenuse vajadusest rääkinud ning on ettevõtte ideeline toetaja. Tema sõnul on Eestis seni puudunud teenus, mis aitaks välistööjõul Eestis sisse elada ning aitaks muu hulgas paberimajandusega. "Me ise närime oma bürokraatiast ja asjaajamisest läbi, aga välismaalasel on seda oluliselt raskem teha," ütleb Paananen Expat Relocation Estonia kodulehel. Paananen kommenteeris, et tema visioonis tuleks riigil teenusele õlg alla panna, ja ta soovitab riigil välja ehitada liidesed, et erafirmad saaksid asjad kergemini tehtud.

Milliseid teenuseid uus ettevõte pakub ja millistele firmadele sellest abi saab olema, loe pikemalt tänase Äripäeva kaaneloost.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755