Autor: Sirje Rank • 16. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericssoni juht kuum kandidaat Microsofti juhiks

Ericssoni juht Hans Vestberg (48) on kuum kandidaat USA tarkvarafirma Microsoft juhi kohale, kui Steve Ballmer ametist lahkub, kirjutab agentuur Bloomberg informeeritud allikatele viidates.

Ericsson teemat ei kommenteeri.

"Me ei kommenteeri kunagi kuuldusi," ütles firma pressiesindaja Ola Rembe.

Võimalike kandidaatide seas on nimekirjas ka Nokia endine juht Stephen Elop ja Microsofti pilveteenuste valdkonna juht Satya Nadella.

Uue juhi otsinguid Microsoftis juhtiv direktor John Thompson kirjutas detsembris blogisissekandes, et otsingutega loodetakse ühele poole jõuda 2014. aasta alguses. Alustati 100 võimaliku kandidaadiga.

Steve Ballmer teatas läinud aasta augustis, et kavatseb aasta pärast pensionile jääda.

Vesterbergi juhtimise ajal on Ericssoni aktsia kerkinud 19%. Käive kasvas 2009. aasta 206 miljardilt Rootsi kroonilt mullu hinnanguliselt 225 miljardile kroonile.

"Ta on noor, energiline ja väga avalikkusele nähtav ning Ericsson on õigel kursil," iseloomustas Vesterbergi Evercore Partners analüütik Mark McKechnie.

Ericssoni veebilehel avaldatud videos ütleb Vesterberg, et on töötanud pea igas Ericssoni osakonnas välja arvatud teadus- ja arendustegevus.

"Olen veetnud kogu oma elu Ericssonis ja ei kahetse seda kunagi, sest see on fantastiline firma," ütleb ta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755