Autor: Romet Kreek • 16. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina ZTE plaanib võita turuosa

Hiina nutitelefoni tootja ZTE plaanib tänavu müüa üle maailma enam kui 60 miljonit nutitelefoni, et haarata turgu Samsungi ja Apple'i domineeritaval turul.

Shenzhenis asuv kompanii müüs mullu umbes 40 miljonit telefoni, ütles firma vanemasepresident Zhang Renjun Reutersi teatel.

ZTE konkureerib samas linnas asuva Huaweiga. ZTE kukkus mullu välja maailma viie suurema nutitelefoni tootja nimekirtjast, selgub IDC ja Gartneri kolmanda kvartali numbritest.

Koduturul Hiinas, mis on maailma suurim turg enam kui miljardi kliendiga, võistleb ZTE Samsungi ja Apple'iga, kuid ka kodumaiste tootjate nagu Lenovo, Huawei ja Xiaomiga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755