Autor: Romet Kreek • 17. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inteli prognoos tuli analüütikuile lahjavõitu

Maailma suurima arvutiprotsessoritootja Inteli esimese kvartali käibeprognoos tuli mõnede analüütikute jaoks madalavõitu, vahendab Bloomberg.

Eile teatas ettevõte, et kvartalikäive jääb 12,3 ja 13,3 miljardi dollari vahele. Analüütikud ootavad keskmiselt 12,8 miljardi eurost käivet.

Aasias kahaneb sülearvutite nõudlus ja neljandas kvartalis jäi ka serveriprotsessorite nõudlus alla ettevõtte enda prognoosidele, rääkis investoritele mõeldud esinemisel Inteli juhatuse esimees Brian Krzanich.

"Üldine vaade on, et asjad lähevad paremaks," ütles JMP Securitise analüütik Alex Gauna. "Kvartalitulemused ja prognoos räägivad, et asjad ei ole ikka veel väga head."

Inteli aktsia hind kukkus eile järelkauplemisel 4,7%.

Kompanii neljanda kvartali puhaskasum kasvas 6,4%, 2,63 miljardile dolllarile ehk 48 sendilt aktsia kohta 51 sendile. Käive kasvas 2,6%, 13,8 miljardile dollarile.

Analüütikud ootasid 52 senti kasumit aktsia kohta 13,7 miljardi dollarilise käibe juures.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755